Gelé av roser direkt från trädgården.

Idag har det hänt väldigt mycket faktiskt.
Har vart iväg nästan hela dagen.
Så när vi kom hem så Gjorde vi rosengelé efter familjen gammla recept.
Och mat på det.

Joo Gelén är gjord på rosenbland var av namnet Rosengelé.
Man kokar alltså bladen i en stor grytta i en viss mängd vatten.
Så vattnet får smaken och färgen.
Sen så finns det nog en och en annan liten tveskjärt i och kokar bland bladen.
Men det ger ju lite extra smak. Haha
Nej allt silas flera gånger och varenda liten grej som finns i vätskan försvinner.


Här är rosenbladen fortfarande fina och färglada


Har börjar färgen koka ur


Här kokar det och rosenbladen har tappat nästan all färg.
Och nu är det dags att sila bort alla rosenblad och allt frän vätskan.


Här börjar det äntligen bli något. I detta ska då Citronsyra i och Melatin.
Och mängder av .............


Socker såklart.


Här har vi Gelén upphäld I söta små burkar.. Ochsvalnar efter allt kokande.
Har ni inte testat rosengelé eller inte gillar Gelé alls.
Så borde ni testa denna. Alla som smakat på den har alltid bett om en burk.
även dem som inte gillar gelé. Det är en helt annan smak och den är så otroligt GOD


Och för mig så blir det sängen. Ska ju upp tidigt imorgon på möte,
redan klockan 9,35 men bussen går 8.15.
Så god natt på er alla godingar <3

Kommentarer
Postat av: hugo

Hej! Fin blogg, ska vi lägga till varandra på Bloglovin?

2009-07-14 @ 23:58:17
URL: http://dengalnebogen.blogg.se/
Postat av: Anonym

det ser äckligt ut :/ vare gott?

2009-07-15 @ 20:20:35
URL: http://attvarakonstig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0