Den treåriga pojken klarade sig inte

Fick höra av en vän om en fader och en treårig liten pojke på vattenpalatset i vänersborg och badade. Och en tragisk olycka hände och pojken var nära på att drunkna. Tisdag förmiddag avled pojken. Det pågår också endel diskutioner om det var faderns fel eller om det var personalens på vattenpalattsets fel. Och denna diskutionen går mig ganska snart på nerverna.

Det står skyltar över allt bland poolerna om att föräldrar ska ha uppsikt över sina egna barn. Visst det finns personal på plats för att ha extra koll på alla badande. Men det är oftast en eller två personer och dem kan inte ha koll på exakt varje person. Men det visar sig att pappan inte hade uppsikt över sitt egna barn utan stod och blegade åt ett annat håll. Visst det kan var bara i det ögonblicket men det är fortfarande faderns fel som inte hade hundra procents koll på sitt barn och kan där med inte skylla på att badhusets personal inte gjort sitt jobb. Man lämna inte blicken från en treårig liten unge som inte kan simma. 

Tyvärr är det väl många som ser mig som kännslo kall nu när jag säger detta. Men familjen kan inte skylla på badhusets personal när det är fadern som ska ha kolla på sitt barn. Det är jätte tragiskt att detta har hänt och att den lilla pojken inte överlevde. Och jag skänker familjen en vänlig tanke och beklagar sorgen.

Artikel från den lokala tidningen  4/1 2011


Den treårige pojken som skadades allvarligt i en drunkningsolycka på Vattenpalatset i Vänersborg avled i förmiddagsPojken har sedan i torsdags befunnit sig på Drottning Silvias barnsjukhus intensivvårdsavdelning i Göteborg.

Dödsfallet inträffade sent på tisdagsförmiddagen, enligt Sahlgrenska Universitetssjukhusets pressjour. Anhöriga till pojken, som är från Uddevalla, är underrättade.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0